Cementiri de Sant Romà de Perles (Alt Urgell)


Desembre de 2008

Sant Romà de Perles és un petit nucli que pertany al municipi de Fígols i Alinyà (Alt Urgell). Està situat a la dreta del riu de Perles . Té 16 habitants censats.






L'església parroquial de Sant Romà (de la qual depèn la de Canelles) és romànica i ja s’esmentava en l’Acta de Consagració de la Catedral de la Seu d’Urgell. Apareix per primer cop en un document de 1051. Originàriament era d’una sola nau coberta amb volta de canó i un absis semicircular però l’estructura ha estat parcialment modificada. El campanar és d’espadanya de dos ulls.


El cementiri està a un costat de l’església. Només hi ha unes poques sepultures a terra marcades amb creus de pedra, ferro o fusta. Està totalment envaït per les herbes i la sol·litud. La porta és de reixa negra i està obert. És senzill, humil i silenciós.

Comentaris

JFLAR ha dit…
Cada vez resultan mas interesante este tipo de lugares, casi abandonados, que impresionan y evocan historia.
Laulán ha dit…
Totalmente de acuerdo con el comentario de JFLAR. Estos lugares (en concreto este de Sant Romá)están cargado de historia y de extintas vidas entre sus muros que a mí siempre me han apasionado. Toda una aventura el visitarlos.

Un abrazo y mis mejores deseos para vosotros de un Feliz Nuevo Año.
ALHAMA ha dit…
Que interesante vuestro blog y que bien trabajado el tema,como sabeis me atraen los cementerios y me interesa lo que rodea la postmuerte, algun dia contare de mis vivencias.
El mejor ejemplo de que un cementerio habla del pueblo que lo cobija son algunos cementerios gallegos,entras en ellos y vives la esencia melancolica,misteriosa y sagrada de ese pueblo.

Feliz 2010 y que el nuevo año os de la oportunidad de seguir aprendiendo y enseñandonos sobre ellos
Unknown ha dit…
De la inmensidad de la Mancha a la belleza de Cataluña, el Tuerto os desea una buen a entrada de año¡¡¡
GAIA ha dit…
Bona entrada d'any 2010!
Una abraçada
Mar-Giverny ha dit…
Como a otros compañeros a mi me encantan estos lugares.
Felic añy nou!!!!