Tomba del Comte Leopold Anton Joseph Schlick (Catedral de Sant Vito-Praga)


febrer 2008
El Comte Leopold Anton Joseph Schlick va ser Mariscal de camp i Canceller de Bohemia. Va néixer l'any 1663 i morí l'any 1723.

El seu sepulcre està situat en una columna molt propera a la Capella de Sant Wenceslao de la Catedral de San Vito de Praga, ja que com a membre destacat del govern bohemi tenia dret a ser enterrat en un lloc destacat.

Sobre un projecte modificat de Joseph Emanuel Fischer d'Erlachs, Maximilian Frantisek Kanka en va ser l'arquitecte constructor. Les escultures són del taller de Matthias Bernhard Braun. La tomba té forma d'obelisc i està presidida pel bust del comte, obra mestra del barroc txec. A ambdós costats, dues immenses estàtues de marbre blanc representen la deesa Minerva (al·legoria de la saviesa i la justícia) i el déu Mart (al·legoria del coratge), el cap original de la qual es va perdre a causa d'una canonada l'any 1757 (va ser restaurat posteriorment al taller d'Ignaz Platzers). A la part superior, dos angelets aguanten l'escut d'armes familiar i un àngel alat anuncia la mort amb una trompeta. A la base, destaca un lleó ajaçat.

L'obelisc és de marbre rosa amb incrustacions de marbre negre. El bust i les escultures són de marbre blanc.

Comentaris