Tomba de Saint Michel Garicoïtz (Lestelle-Bétharram, Aquitània , França)


agost de 2008

Lestelle-Bétharram és una població situada a prop de Lourdes, a la regió francesa d'Aquitània. L’església, que també és un important centre de pelegrinatge, és una mostra del barroc més impressionant. Al costat de la capella de Nôtre-Dame, hi ha la capella dedicada a Saint Michel Garicoïtz, construïda per Gabriel Andral, arquitecte, entre 1923 i 1928, pocs anys després de la beatificació del sant.
En un principi, la capella era d’ús privat per als membres de la congregació dels pares del Sagrat Cor de Jesús i capella de pelegrinatge. L’edifici és d’estil neoclàssic i fou dissenyat per a situar-hi l’urna que conté les restes del sant, fundador de la congregació.

Aquesta urna, situada sobre una peanya de marbre rosat, és de bronze cisellat i va ser realitzada per Brunet, orfebre parisenc. A l’interior, veiem una imatge jacent del sant, de gran realisme, vestit amb hàbit religiós.

Prop de la tomba, una estàtua de bronze del sant va ser realitzada per Ernest Gabard. Els vitralls que decoren la rotonda posterior del monument són obra del taller

Comentaris