Ossera del rei Alfons el Benigne, la reina Elionor i l’Infant Ferran (Seu Vella de Lleida)


Abril 2008

L’ossera que conté les restes del rei Alfons el Benigne, la reina Elionor i l’Infant Ferran està situada al transsepte de la Seu Vella de Lleida, al costat de la porta de Sant Berenguer. És una arqueta neogòtica, de factura moderna, policromada, sustentada per unes mènsules lleonades. La decoració frontal consta de dos escuts quadribarrats a banda i banda d’una inscripció que us reproduïm a la imatge següent:

Com que ens ha sembla interessant, us reproduïm el text que podeu trobar-hi al costat, on s’explica l’origen de la tomba i els diferents llocs on van estar les restes d’aquests personatges reials:

Alfons el Benigne, rei d’Aragó, València, Sardenya, Còrsega i Comte de Barcelona disposà que fos enterrat a Lleida. Degut als arrasaments de les guerres, les seves restes mortals seguiren aquest itinerari: Convent de Sant Francesc de Barcelona (1336-1646), Monestir de Framenors de Lleida (1369-1646), Seu Vella (1646-1773), Església de Sant Llorenç (1773-1781) i Catedral Nova (1781-1986).

La Paeria, la Diputació, el Patronat de la Seu Vella i l’Associació d’Amics de la Seu Vella, en el 650 aniversari de la mort del rei Alfons, traslladaren les seves despulles mortals, junt amb les de la reina Elionor i de l’Infant Ferran, des de la Catedral Nova a aquesta Seu Vella.

El dia 26 d’octubre de 1986

Comentaris

Lola ha dit…
Fantàstic el vostre blog. El visitaré sovint. De fet ja l'he posat al meu blog en la meva llista dels interessants.
Felicitats !!!
Anònim ha dit…
Como se le puede cambiar el nombre a una persona a la que le debemos tanto! No puede haber mas falta de respeto! Si don Alfonso levantará la cabeza cercenaría la de los culpables de esta atrocidad!