Cementiri de Castellfollit de Riubregós (Anoia)


Abril de 2009

Castellfollit de Riubregós és un municipi de la comarca de l’Anoia d’uns dos-cents habitants. La seva economia es basa, principalment, en l’agricultura de secà.

El cementiri de Castellfollit de Riubregós es troba adossat al monestir de Santa Maria del Priorat (segle XII), a certa distancia de la població i al costat mateix de la carretera C-1412. La porta de reixa, envoltada per un arc ogival de pedra coronat per una creu, ens permet mirar cap a l’interior. A banda i banda dels murs perimetrals hi trobem rengleres de nínxols protegits per unes porxades. No hi ha tombes a terra però hi podem veure diverses i antigues esteles discoïdals abandonades.

Està humilment enjardinat i hi destaquen un vells rosers. No té mostres d’art funerari remarcables. Està tancat.

Comentaris

Galderich ha dit…
Jo el que he trobat molt curiós, i no havia vist mai, és el claustre davant dels nínxols. Ho havieu vist abans?
Esther i Toni ha dit…
A la Segarra es molt habitual,encare que tambè l'hem vist a altres llocs.
jflar ha dit…
Una pregunta: El cementerio al estar junto al monasterio ¿es civil, del pueblo; o solo tiene enterrados a monjes y los propios del monasterio?
Tony Collbato ha dit…
Estaba cerrado,no hemos podido entrar(y lo hemos intentado varias veces pues las estelas nos encantan),pero por lo que leímos en las lápidas,son familias del pueblo.
Lola ha dit…
Ara ja conec una mica Castellfollit de Riubregós. No hi he estat mai.
Gràcies.
Landahlauts ha dit…
Es un lugar curioso y agradable. Se nota que hay poca gente... ese suelo desaprovechado... daría mucho "juego".

Saludos.
Nalabcer ha dit…
Hola Esther i Toni, soy Nalabcer de Territorio Abandonado. Por mi parte teneis la plena aceptación a enlazar el reportaje que me habeis comentado. De aquí a un rato me daré una vuelta por vuestro blog a ver que tal y me hago seguidor. Saludos.
Ksawery ha dit…
Lástima que no hayáis podido entrar pues como bien decís las estelas son siempre interesantes. De todas formas nos habéis acercado esta pequeña perla de la Anoia a través de vuestra entrada.
Unknown ha dit…
Hola Esther i Toni,

Estic fent una recerca de cementiris a visitar dins el territori catala i potser vosaltres em podrieu ajudar. Ja fa temps que segueixo el vostre blog i veig que en coneixeu força. Puc tenir alguna manera de contactar amb vosaltres via mail??

Moltes gràcies!

Marta
Esther i Toni ha dit…
Hem activat un correu de contacte al perfil.No dubtis que si podem,t'ajudarem.
En la crònica sobre Santa Maria del Priorat, he posat un enllaç a la vostra.
Sortirà properament al coneixercatalunya