Museu de Carrosses Funeràries (Barcelona)

Quan Serveis Funeraris de Barcelona construí l'edifici de Sancho Dávila, el primer tanatori d’Espanya, als anys 60, varen destinar un espai als baixos, al costat dels tallers de taüts de l’empresa, per allotjar vehicles , vestits i accessoris que havien format part de la història de la ciutat. L'edifici també acull la Biblioteca Funerària, una de les poques dedicades a aquest tema.

La visita a aquest espai ha de ser concertada amb antel·lació.

La nostra va ser comentada per un gran coneixedor d'aquest espai, Josep Anton,a qui agraïm la informació, dedicació...i paciència

I destaquen tres vehicles a motor, un Buick americà, importat per un Ministeri i "tonejat"per fer aquest servei, als anys 60; un Studebaker, el primer cotxe a motor de la ciutat per fer aquesta funció i un Hispano-Suiza, construït a Barcelona, que podria haver dut el cos del President Macià al seu enterrament.

Hi ha diverses carrosses blanques,destinades als nens, al costat de carrosses utilitzades per a personalitats o enterraments de luxe, de més senzilles com l'anomenat Coche Estufa , per a enterraments acollits per la Casa de Caritat, així com diversos cotxes d'acompanyament; alguns d'aquets vehicles provenen de Sabadell.

Molt ben cuidats,els diferents vestits dels treballadors que acompanyaven els enterraments s’exposen sobre maniquins,fet que els dona més força i presència.

Es conserven en immillorable estat els corretatges i la roba que portaven els tirs de cavalls,uns grans treballs d’època .

Les llambordes on reposen les carrosses van ser extretes de l'antic empedrat dels carrers de la ciutat.

Segons fonts ben informades,s'està estudiant el trasllat d’ aquest museu a Montjuïc.

Aquí podeu veure més imatges

Comentaris

Unknown ha dit…
¡ Es fantástico y tétrico-gótico-barroco exagerado a la vez¡
Si este verano tengo la oportunidad subiré a verlo.
Destaca sobremanera sobre el negro de otras, esa última fotografía de ese carruaje del último viaje en ese color crema, pero con un estilo especial.
Galderich ha dit…
És un dels museus més curiosos de Barcelona. A més, com que el visites sol és fantàstic!
Molt recomanable!
Lorena ha dit…
Un post más que interesante. No sabía que existía este museo, iré sin dudarlo. Me encantan las fotografías. Un saludo!!
Ksawery ha dit…
Me ha gustado mucho la entrada. Está muy bien condensada sin olvidar ningún detalle importante y eso que estuvimos allí unas cuantas horas (suerte que Josep Anton tuvo paciencia con nosotros). Además, las fotos se ven bien a pesar de la "difícil" iluminación del museo.
GAIA ha dit…
Una entrada molt interessant. Penso anar-hi.
salut
Lilith ha dit…
Por fin veo en imágenes lo que tantas veces he tenido que escuchar...A ver si para la próxima visita puedo ir de una vez para verlo de primera mano.
Nalabcer ha dit…
Guauuu!! Menuda pasada de museo, eso son piezas ineditas totalmente ya hoy en dia.

Enhorabuena por el reportaje y gracias por ponerlo, ya que desconocia por completo la existencia de esto.

Saludos,

Nalabcer de Territorio Abandonado.
hrubiales ha dit…
Interesantisimo y fantasticos esos coches funerarios. Nunca habia visto algo parecido. Los parabenizos.

Saludos desde Brasil
Lola ha dit…
Per fi !!!
Què interessant !!!
Anònim ha dit…
Algú sap si el museu es traslladarà a Montjuic?
Esther i Toni ha dit…
Suposem que a Cementiris de Barcelona:cbsa@cbsa.es,et podran informar,però et demanaran una identitat,no signant com Anònim.