Monument als morts d'Arcis sur Aube (regió de la Champagne, França)


Juliol de 2009

Arcis sur Aube és una població d'uns tres mil habitants, situada a la regió de la Champagne de França. És la vila nadiua del revolucionari francès Danton, on hi va néixer l'any 1759. Tot i que és una població molt ben cuidada (ville fleurie) no destaca per grans reclams turístics, llevat de l'església i del castell.

Com a gairebé totes les poblacions franceses, a Arcis hi trobarem un monument als veïns morts durant alguna de les guerres mundials. En aquest cas, veiem un monument dedicat als soldats de la I Guerra Mundial (1914-1918). Està situat en un dels carrers adjacents a la carretera principal i n'ocupa una gran part ja que està profusament enjardinat i encerclat per una tanca de ferro. A sobre de la peanya on hi ha la inscripció, hi destaca una estàtua formada per un soldat armat i un àngel que li besa la testa en un gest de protecció i amor. L'àngel té les ales desplegades, com si volgués, amb aquest gest, protegir el soldat.

Aquest monuments ens ha cridat l'atenció perquè la majoria de monuments als morts francesos contenen estàtues de soldats o de dones però no és habitual trobar-hi àngels protectors en l'actitud que podem observar aquí.

Comentaris

Galderich ha dit…
Teniu raó en això de l'àngel. Bona observació.
Ksawery ha dit…
Bien observado. Además parece que le está tapando los oídos...
Landahlauts ha dit…
Un beso, además, muy tierno, cogíendole la cabeza...
Unknown ha dit…
Simplemente, precioso, aunque el gesto del soldado denote cierta dureza.
LEBLANSKY ha dit…
Molt bonic, l'àngel, i és el toc que desmilitaritza/humanitza el monument.
Astrum ha dit…
Veig que coneixeu bé els cementiris de França... per això estic segur que podreu resoldre l'enigma que us vaig plantejar al bloc de horroeròtica.... espero atentament el vostre comentati..
A10 Astrum X
dapazzi ha dit…
A Italia tambe hi han aquets tipus de monuments, a mi personalment sempre m'han impreSsionat.
Mar-Giverny ha dit…
Me gusta. De entrada la figura del ángel en general es una de mis preferidas; esta que mostrais no la había visto nunca, gracias siempre por compartir.
Un abrazo.