Ja arriba el nou any i aquesta vegada amb novetats....

Cementiri de La Certosa de Bologna  (Itàlia)
Com ja fa sis anys en aquestes dates, us volem desitjar un feliç any nou i fer una mica de balanç del 2013.

Com a resum del 2013, aquest any hem tingut la sort de poder viatjar a Itàlia i conèixer, de la mà de l'Associazione amici della Certosa un dels cementiris més importants d'Europa: el Cimitero de la Certosa de Bologna, del qual en podeu fer una visita virtual en aquest enllaç. Aquest recinte, el primer cementiri monumental europeu, forma part de l'Associaciation of Significant Cemeteries in Europe (ASCE) i de la ruta europea de cementiris monumentals. També hem visitat dos dels grans cementiris francesos: el Cimetière de Terre-Cabade a Tolouse i el la Chartreuse de Bordeaux. Però potser allò que ens ha impactat més és el Cementiri dels Oblidats deCadillac. I a Catalunya hem pogut gairebé completar el mapa funerari de tres comarques: La Segarra, l'Anoia i el Garraf.
Cementiri de La Certosa de Bologna (Itàlia)
Com cada any, l'amic Jordi Valls, vilafranquí i autocaravanista, ens ha fet arribar el calendari de l'any 2014. Aquest any dedicat als morts lluny de la seva terra.

Calendari 2014 de Jordi Valls: el mes de maig dedicat als immigrants morts a l'illa de Fuerteventura
Encetarem el 2014 amb diversos projectes: fa uns mesos vam posar en marxa un canal Twitter (@imatgesdepedra) per divulgar activitats, fets, estudis o impressions sobre el patrimoni funerari.
Cementiri de La Certosa de Bologna (Itàlia)
També hem obert un canal Issuu (http://issuu.com/imatgesdepedra) per publicar butlletins temàtics. El volum I d'aquests butlletins estarà dedicat al patrimoni funerari de la comarca de La Segarra, un territori amb una bellesa paisatgística i històrica desconeguda, i cada un dels reculls un municipi segarrenc. Els primers números corresponen als municipis de Biosca, Estaràs i Granyena de Segarra.
Pintura del Cementiri de la Certosa de Bologna (Itàlia)
Possiblement el projecte més ambiciós que estem engegant és el web patrimonifunerari.cat, on intentarem fer un inventari del patrimoni material relacionat amb la mort a Catalunya i el seu entorn. S’inclouran cementiris (parroquials, municipals, civils, militars); tombes singulars per la seva història o pel seu valor artístic; personatges i la relació amb la seva tomba; parlarem dels artistes (arquitectes, escultors, forjadors, etc..); buscarem estudis i curiositats, i rescatarem antics documents als arxius històrics. També s’inclourà informació de patrimoni funerari de la resta d’Europa. Hem volgut començar pel patrimoni funerari de la comarca de La Segarra, tot i que hi ha ja publicats nombroses fitxes d'altres indrets i artistes. Esperem les vostres aportacions, correccions i comentaris!!!  (estem encara en fase de construcció...).

Gràcies a tots els que, amb la vostra generositat, heu emplenat la nostra vida de moments inolvidables. Molt bon any !!!!

Comentaris

Calamidad ha dit…
Enhorabuena por vuestros nuevos proyectos. Sin lugar a dudas el de Patrimoni Funerari me parece una pasada. Poca gente (o ninguna) se ha dedicado a ello y parece que todo lo funerario se deja en un segundo plano o directamente desaparece del mapa artístico y cultural, salvo lugares de espectacularidad monumental o arqueológico - qué bonito parece el de Bologna - y a duras penas.

Mucha suerte y feliz año que en el comentario anterior se me olvidó decíroslo. :-D
APU Barcelona ha dit…
Hola! Ya tengo añadida vuestra nueva página en el blogroll de mi blog para no perderme ni una entrada. He mirado lo que hay publicado hasta ahora y me parece genial. Tiene mucho mérito el trabajo que estáis realizando.
Un abrazo