Ossari italià de Kobarid (Eslovènia)


estiu 2006

És l’ossari italià més gran de la I Guerra Mundial. Segons ens ha informat el fotògraf Jordi Valls, és possiblement el més gran fora del territori italià ja que el més gran ossari italià és el Sacrario Militare de Redipuglia (Itàlia). Va ser construït al voltant de l’església de Sant Antoni de Pàdua, consagrada l’any 1696. El camí per arribar-hi s’inicia sota una portalada situada a la plaça principal de Kobarid i està marcat per les estacions del Via Crucis.

Els plànols i el disseny són de l’escultor Giannino Castiglioni de l’arquitecte Giovanni Grappi. És de planta octagonal i està format per tres cercles concèntrics decreixents que envolten el cim del turó. La seva construcció va durar tres anys.

Va ser inaugurat per Benito Mussolini el 18 de setembre de 1938.

Les sepultures contenen les restes mortals de 7.014 soldats italians, coneguts i desconeguts, que moriren durant la I Guerra Mundial i que, originàriament, estaven enterrats de forma dispersa per tota l’àrea de Posočje (Drežnica, Drežniške, Ravne, Gabrje, Kamno, Smast i Bovec). Els noms, el ranc militar i les condecoracions estan gravats sobre blocs de marbre verd.
Al costat de l’escala, concretament a les cantonades del recinte, hi ha les sepultures de 2748 soldats desconeguts, agrupats en tombes de 500 soldats.

A l’est del monument, hi ha quatre làpides provinents del cementiri de Bovec.

Comentaris

carlos ha dit…
Querría solamente felicitar a los autores de este blog, que han encontrado un tema fascinante y consiguen elevarlo, más allá de los tópicos, con comentarios muy bien documentados. La belleza estética de los cementerios y demás espacios mortuorios, sus simbologías e historia nos ayuda a comprender y, también, a pensar en la muerte de un modo más abierto y libre de miedos culturales.
Un afectuoso saludo,
Carlos.