Cementiri de butxaca: llibre de contes



Com a recolzament a la proposta de la Ruta Europea de Cementiris, que ASCE presentarà demà, dia 3 de maig a Estrasburg, avui us parlarem d'un llibre de contes: Cementiri de Butxaca, de Ramon Solsona. La proposta vol donar a conéixer el ric patrimoni artístic i històric que trobem als cementiris europeus. El llibre que us presentem n'és una visió completament diferent, però voldríem que servís per encuriosir-vos i portar-vos a passejar per algun d'aquests magnífics recintes.

En una cinquantena de contes, l'autor ens presenta diverses situacions que tenen, com a fil conductor, que succeeixen en un cementiri o tenen relació amb alguna tomba amb el rere fons d'analitzar, precisament, la vida i la condició humana. Amb un exercici de sincretisme admirable, se'ns presenten plantejaments plens de bon humor i, en alguns casos, d'ironia. Alguns crítics hi veuen, en l'estil d'aquesta obra, influències de l'escriptor Pere Calders. L'autor deslliure clarament tombes i cementiris de qualsevol tòpic fúnebre o necrològic, per convertir-los en escenaris vius i simpàtics.

En definitiva, una obra deliciosa per passar una bona estona.

Cementiri de Butxaca
Autor: Ramon Solsona
Editorial:COLUMNA
Any d'edició:2006
Pàgines:151
ISBN:978-84-664-0705-2
Costa poc més de 18 euros

Comentaris

Galderich ha dit…
Ep, no el coneixia!
Si hi ha en Ramon Solsona al darrera segur que és bo.
Bona recomanació, el buscarem.
Esther i Toni ha dit…
Galderich, un llibre fresc i simpàtic. Has mirat l'entrada que vam fer sobre "aquí descansa Nevares" de Calders? També és un conte molt interessant.

Salutacions
Lola ha dit…
Què interessant !!!
Me'l compro ja.
Mar-Giverny ha dit…
Tengo la primera edición, es muy distraído, yo también lo recomiendo.
Besos.
P.D.La portada me encanta, además hace honor a la verdad: gatos y cementerios es algo muy normal:-)
dapazzi ha dit…
Bo, el mirarem, de segur que es molt curios.
JFL ha dit…
Más lectura. Otro paseo mas por la casa del libro a ver si lo encuentro. no había oído hablar de él pero parece muy interesante.