Tomba i capella ortodoxa de Vrsic (Eslovènia)Juliol 2006

Durant la I Guerra Mundial (1914-1918), Kranjska Gora era un important encreuament de vies militars. Quan Itàlia declarà la guerra a Àustria durant el maig de 1915, la connexió amb la línea del front a la riva del riu Soca (Isanzo) va tenir gran importancia estratégica entre els anys 1915 i 1916. El comandament austríac va utilizar més de 10.000 presoners de guerra russos per construir la carretera des de Kranjska Gora a Trenta, travessant el pas muntanyós de Mojstrovka (Vrsic). El març de 1916, més de 100 presoners russos i alguns oficials autríacs hi moriren per culpa d’un allau. La tomba i la capella van ser construits pels presoners russos supervivents l’any 1917 en homenatge als seus companys.

Aquesta capella està situada en mig d'un bosc impressionant, als Alps Julians. L'han restaurada fa molt poc i això li ha fet perdre la foscor de la fusta envellida.

L'interior és senzill, amb icones de vius colors i un altar fet amb branques.A l'exterior, la tomba és un a piràmide de granit.Comentaris