Tomba de l’abat Bérenguer Saunière (Rennes-le-Château, regió de Languedoc-Rosselló, França) amb uns altres ulls


2006

Els nostres amics Ester i Hory van visitar l’any 2006 la tomba François-Bérenguer Saunière (1852-1917), que va ser capellà de la població de Rennes-Le-Château. Aquest personatge és conegut pel misteri que envolta la riquesa que aconseguí, de la qual se’n desconeixia la procedència. Segons expliquen les llegendes, Saunière, en el decurs d’unes obres a la parròquia, va trobar uns documents que revelaven importants secrets històrics relacionats amb Jesús i Maria Magdalena i que li proporcionaren uns ingressos desproporcionats pel seu càrrec. Altres versions parlen d’un tresor. El capellà va ser acusat i jutjat per corrupció per les institucions eclesiàstiques i apartat. Construí una capella on els veïns anaven a missa i la torre Magdala. La llegenda, alimentada per nombroses teories esotèriques, ha estat utilitzada en obres tan conegudes com El codi Da Vinci de Dan Brown.

El petit poble de Rennes-Le Château, d’una centena d’habitants, rep cada any milers de turistes seguint aquesta llegenda. Us mostrem, també, la porta del cementiri parroquial.

La tomba, situada al pati de la torre Magdala, construïda també per ell, està formada per un profund arcosoli de pedra i un sarcòfag de marbre rosa, envoltat de pedrís. El fons hi destaca una efígie de ceràmica de Saunière.

Dedicat a les dues baldufetes que tenim de veïns!!!

Comentaris

Ha, ha... quina història més curiosa. El que també és molt curiós és que la tomba sigui tant actual quan el mossèn morí el 1917!
Galderich ha dit…
El comentari anterior és d'en Galderich
Sinuhe ha dit…
Siempre me ha apasionado este lugar y todo el misterio que le rodea. Veo que le han hecho una tumba nueva a Sauniere. Hace un tiempo escribí algo acerca de este pueblo, os dejo el enlace por si os interesa.

Un abrazo¡¡

http://tejiendoelmundo.wordpress.com/2009/05/28/rennes-le-chateau-historia-enigmas-y-descubrimientos/
Ksawery ha dit…
¡Interesant entrada!

A més a més desprès d'haber llegit l'entrada de Sinuhé al seu blog se't fica el neguit de la curiositat i vols saber més coses al respecte d'aquest personatge i el seu secret.
Unknown ha dit…
Les dues baldufetes veinals i els seus papis us donen les gràcies pel vostre detall.
Lola ha dit…
Interessant llegenda, que fa encara més interessant el reportatge. En el fons sempre som nens.
GAIA ha dit…
A més la tomba és preciosa!
Mar-Giverny ha dit…
Molt interesant, M´ha sorprés el modern de la tomba, es la inical?
Salutacions
Esther i Toni ha dit…
Gràcies pel comentari. En realitat, sembla ser que la tomba original estava al cementiri parroquial, del qual us n'hem posat una foto però les autoritats, veient l'allau de visitants encuriosits per la llegenda, van traslladar el cos a aquesta tomba moderna i el van treure del cementiri. De fet, a la porta del cementiri hi ha un avís on diu que allà no hi ha la tomba de l'abat Sauniere. Salut