Cementiri de Trein d’Ustou (Ariège, França)


Agost de 2008
El municipi de Trein d’Ustou està situat al departament francès de l’Ariège (Midi-Pyrénées). És un petit poble pirinenc que, actualment, és centre de sortida de nombroses excursions pels bellíssims paisatges de muntanya que l’envolten.

El cementiri, situat a poca distància de la població, està encerclat per un mur perimetral i s’hi accedeix per una porta de ferro sempre oberta. Les tombes, totes a terra, són de diverses èpoques: hi ha antigues creus de ferro rovellades, de pedra verdosa, i modernes sepultures de marbre gris.

Com a patrimoni cultural hi destaca l’antiga capella castral del cementiri, avui parcialment en runes, que conserva únicament el cor i el campanar. L’any 1975 les magnífiques pintures exteriors encara eren visibles però avui en dia han desaparegut. Les interiors estan a punt de perdre’s. Una porta de ferro impedeix l’entrada a l’edifici.

Us mostrem una imatge antiga del cementiri, on es pot veure l’entrada a la capella, ja en runes, i una postal, també antiga, de la població.


Comentaris

Clidice ha dit…
els cementiris pirinencs solen ser una bona font de curiositats, sense menysprear la bellesa del paisatge i la sensació de "mesura humana" que traspuen :)
GAIA ha dit…
Realment, aquí es descansa en pau...
Ksawery ha dit…
Muy curioso este cementerio y el enclave es perfecto. La capilla tiene buena pinta, lástima que se esté perdiendo.
Lola ha dit…
Curiosa la sensació que dona aquet cementiri, amb tombes amb tants estils diferents.
jflar ha dit…
El cementerio tiene su encanto, pero el entorno que se ve en las fotos mas. Creo que en este mundo tenemos tanta riqueza artística que se nos olvida cuidarla. Lo de la capilla una lastima, aunque a mi los sitios algo abandonados, me resultan casi mas apasionantes que los que están demasiado cuidados.
Landahlauts ha dit…
Qué lugar más agradable. Da una sensación de paz enorme, a pesar de su abandono. Es precioso.

Curiosa la "¿corona?" de la primera foto...
Esther i Toni ha dit…
En ésta bella zona pirenáica encontramos bastantes "obras"realizadas con bolitas de abalorios.Vuestros comentarios nos hacen ver lo que nos falta por explicar,gracias
Mar-Giverny ha dit…
Es una pena que se dejen perder esos tesros. El cementerio es bonito y el lugar, solo con ver las fotos te da una sensación de paz y de tranquilidad. Me ha encantado también las fotos antiguas.
Besos