Cementiri de Ventolà (Ripollès), amb uns altres ulls



En Quim i la Marta, tot buscant les arrels familiars i trepitjar territori, van visitar l’any 2008, el petit nucli de Ventolà, que depèn del municipi de Ribes de Fresser (Ripollès). Té uns 18 habitants censats.

Al costat de l’església parroquial de Sant Cristòfol, hi trobem un cementiri petitó, silenciós, senzill. Una desena de nínxols, situats a l’extrem d’una petita extensió d’herba, un parell de tombes a terra marcades amb una creu són les úniques tombes del cementiri. La porta d’entrada, de senzill ferro negre, ens indica que es va construir l’any 1925.

Si us hi fixeu bé, totes les tombes tenen flors..... No és un cementiri oblidat.

Comentaris

Galderich ha dit…
És un bon lloc per Descansar.
JFL ha dit…
Eso es paz. Un pueblo con 18 habitantes y 10 nichos; y eso es miramiento hacia sus seres queridos, todos los nichos con flores.
Clidice ha dit…
aquests llocs fan més humà el final :)
APU Barcelona ha dit…
No puedo seguir vuestro ritmo de publicaciones pero quiero que sepáis que os leo siempre que puedo todos los artículos de un tirón. He abierto un blog en Blogger de Qué! Foto, seguiré con el blog original pero en este iré publicando todo en Blogger cómo copia de seguridad de mis archivos.
Un abrazo.
LEBLANSKY ha dit…
Mira, un lloc com aquest sí que fa pinta de cementiri d'amics. I per les nits, més que trobar-se ànimes en pena, segur que es veu a la colla jugant a la brisca o fent-la petar una estona abans de tornar al nínxol.
GAIA ha dit…
Això se li diu descansar en pau!!
Mar-Giverny ha dit…
Es un camposanto hermoso, a mi también me choca eso de que hayan 18 habitantes, 10 nichos y todos con flores....
Un día haré una entrada con nichos olvidados, ¡buf! para eso mejor la incineración.
Petons!
Landahlauts ha dit…
Para descansar en un lugar así, casi apetece morirse...

Bueno, mejor esperamos. Pero yo quiero un lugar así.