Polvo Eres II, muertes estelares de la humanidad: llibre




Fa poques setmanes que ha sortit a la venda el llibre Polvo Eres II, de la periodista i escriptora Nieves Coconstrina.

El llibre Polvo Eres II, editat per La Esfera de los libros, conté prop d'un centenar d'històries relacionades amb enterraments, funerals i morts de personatges històrics de diferents àmbits. L'autora ha organitzat els capítols segons la professió d'aquests personatges. Així trobem l'apartat dedicat als músics sota el nom “Dando la nota”; als escriptors amb el nom de “Prosistas, prosaicos y poetas”; als pintors amb el nom de “Pinceles para la eternidad”; als religiosos amb el de “En el nombre del padre”; i als polítics amb el de “Huesoteca Política”. L'estil humorístic i fresc dels relats ens permet arribar amb facilitat a una vessant oblidada de l'estudi històric de molts personatges, com és el de la seva mort i el de la seva tomba. En resum, a través de la ironia i de l'humor, rebem precisos relats històrics amb fets i dades poc coneguts. Les il·lustracions han anat a càrrec de Forges. En definitiva, un llibre per aprendre història d'una manera diferent i per acostar-se , amb humor, al món funerari.


Fa un parell d'anys, la mateixa autora va publicar Polvo Eres: peripecias y extravagancias de algunos cadáveres inquietos, amb un recull d'històries sobre la mort o els enterraments d'altres personatges famosos.




Nieves Concostrina té una llarga experiència com a periodista a diferents mitjans de comunicació. Actualment dirigeix i presenta l'espai radiofònic “Polvo Eres” a Radio 5 Todo Noticias, un espai on explica històries i anècdotes sobre enterraments i difunts, sobre costums funeraris i fúnebres; és col·laboradora del programa "No es un día cualquiera", amb un espai anomenat “El Acabose”, on també explica anècdotes relacionades amb el món funerari i des d'on ha impulsat, des de fa uns anys, un concurs d'epitafis, o com ella anomena “pepitafios”, on els oients envien fotografies d'epitafis i de tombes curioses i que donarà lloc al recull Y en polvo te convertirás, llibre editat l'any 2010 per La Esfera de los Libros. També ha col·laborat en el programa “La ruta del Quijote”.






Concostrina també és redactora en cap de la revista “Adiós”, dedicada al món funerari i dirigida per Jesús Pozo, on vam tenir l'ocasió de col·laborar, amb un petit article, per explicar la nostra experiència en la divulgació de l'art i el món funerari a través dels nostres blogs i del grup de Facebook “Apoyamos la ruta europea de los cementerios”.



Tomba de Eugeni D'Ors,Vilafranca del Penedès, tomba de la qual se n'explica la història al llibre Polvo Eres II


Concostrina, Nieves. POLVO ERES II. Editorial La Esfera de los Libros, 2011. Pàgines: 412. ISBN:9788499700403. Preu 19,90 €. Podeu llegir-ne aquí les primeres pàgines .

Suposada tomba del Príncep de Viana, monestir de Poblet

Comentaris

Anònim ha dit…
TE INVITO A COMPARTIR CON NOSOTROS TUS OBRAS E INVESTIGACIONES. http://www.salamaga.com/